KURSER

Planlagt i 2019:

Træningsweekend for voksne

fredag, lørdag og søndag, den 26. til 28. aprilYderligere oplysninger findes på Facebook

Alle pladser er besat.

Junior lejr

fredag, lørdag og søndag, den 3. til 5. maj

Det overordnede tema er stævneforberedelse & forberedelse til deltagelse i ALRID.

Juniorerne bliver undervist i:

 • hvordan man på bedste vis rider et dressurprogram, og hvad dommerne kigger efter og giver point for
 • forskellen på at ride almindelige spring og naturforhindringer
 • hvordan vi kan forbedre hestens gangarter
 • hvordan man træner op til et stævne og hvordan man for hestens bedste, forbereder den til det hårde arbejde det er, f.eks at deltage i Alrid.

Undervisningen er både teoretisk og praktisk, og  som altid individuel –  og deltageren der ikke ønsker at ride stævne lige nu, kan derfor alligevel få meget ud af at være med.

Undervisningen forestås primært af Dagmar med mulighed for en gæsteunderviser i et specifikt emne. Der vil være fokus på både læringsteori, biomekanik, rytter opstilling og alle de detaljer der kendetegner undervisningen hos Dagmars Hestetræning.

Der tages udgangspunkt i hvilke ønsker rytteren har og hvad hesten vurderes til at have behov for.  Hos os får børnene en forståelse for hestenes adfærd og lærer at omgås hestene og ride med respekt og indføling.

Praktiske informationer:  Weekenden foregår på banen hos Dagmars Hestetræning, Dalbyvej 2, 8781 Stenderup

Ankomst fredag efter skole – hjemrejse søndag sidst på eftermiddagen.

Vi tilbyder opstaldning på boks og eller lille fold. Du medbringer selv foder og hø til din hest – husk spand til vand.

Overnatning foregår i telt eller “på camping” i vores garage. Pris 2.000 kr. inkl. minimum 5 enelektioner a 30-60 min varighed, fuld forplejning til deltagerne, overnatning og opstaldning af hesten.

Tilmelding:

Du tilmelder dig ved at sende en mail til kursus@dagmarshestetraening.dk

Maks 6 ekvipager – tilmelding efter først til mølle princippet.

Kurser holdt i 2018

Junior lejr - alle pladser er besat

fra onsdag den 8. august til lørdag den 11. august. Vi camperer i haven og der vil være masser af ridning, hestehygge, god forplejning og en smule teori.

Undervisningen vil både være individuel og på hold. Der tages udgangspunkt i hvilke ønsker rytteren har og hvad hesten vurderes til at have behov for. Hos os får børnene en forståelse for hestenes adfærd og lærer at omgås hestene og ride med respekt og indføling.

Træningsweekend for voksne

fra fredag den 24. til søndag den 26. august. Denne weekend træner vi lige præcis det du ønsker og har brug for. Det kan være dressur, spring, sundere brug af hestekroppen, gangartsforbedring, longetræning, rytteropstilling, trailertræning, arbejde fra jorden - kun fantasien sætter grænser. Undervisningen vil bestå af både teori og praksis. Der er plads til alle typer af ryttere og til både seriøsitet og hyggeligt samvær. .

Vi hygger os i stalden om aftenen eller rundt om bålet, spiser god mad og drikker et glas vin 🙂

Praktiske informationer:  Kurset foregår på banen hos Dagmars Hestetræning, Dalbyvej 2, 8781 Stenderup Ankomst fredag mellem 12 og 14 - hjemrejse søndag eftermiddag. Vi tilbyder opstaldning på boks og eller lille fold. Du medbringer selv foder og hø til din hest - husk spand til vand. Mulighed for camping i medbragt telt eller campingvogn. Pris 2.500 kr. inkl. morgenmad lørdag og søndag, samt aftensmad lørdag.

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at sende en mail til kursus@dagmarshestetraening.dk Maks 6 ekvipager - tilmelding efter først til mølle princippet.

___________________________________________________________________________________________

Jeg tilbyder kurser med forskellige emner og varighed, både hjemme hos Dagmars Hestetræning og rundt om i landet.

Det seneste år har jeg haft følgende kurser:

 • Springdag for islandske heste
 • Longekursus af to dage, hvor der er fokus på henholdsvis signaler og biomekanik
 • Trailerkursus med teori og praktisk demo
 • Træningsweekend for voksne med individuelt fokus
 • Junior træningslejr
 • Springdage for juniorer.

Jeg elsker kursusdage og tema aftener, fordi det giver mulighed for at gå i dybden med læringsteorien, og jeg oplever at hestene udvikler sig helt enormt, når vi har flere timer eller dage sammen.

Hvis du har ideer til eller ønsker om et særligt enme, så kontakt mig endelig. Jeg er altid åben over for nye inputs.

På billedet ses Krumme på 3 år til et longekursus

Nyligt afholdte kurser

Longekursus - signalforståelse og god biomekanik - lørdag den 12. maj kl. 10-14

Dagen holdes hjemme hos Dagmars Hestetræning og er delt op i to temaer:

Signalforståelse -Vi gennemgår hvordan vi kan lære hesten at blive longeret, hvor vi bestemmer tempo og voltens størrelse.

God biomekanik - Vi taler om, hvad god biomekanik er, hvordan vi kan se om hesten bruger sig sundt  og om hvordan vi i longearbejdet kan hjælpe hesten til at aktivere ryg og bagpart og dermed bevæger sig bedst muligt.

Dagen består af både teori og praktiske demonstrationer, og afsluttes med mulighed for at stille spørgsmål og få gode råd til træningen hjemme.

Praktiske informationer: Kurset foregår udendørs hos Dagmars Hestetræning, Dalbyvej 2,  8781 Stenderup Pris for deltagelse er 400 kr. Tilmelding foregår via mail til kursus@dagmarshestetraening.dk

Der vil være mulighed for at enkelte kan deltage med hest, som vi kan bruge som demohest på dagen. Ønsker du at det skal være din hest, kan du sende en mail til Dagmar på: Dagmar@dagmarshestetraening.dk

Forberedelse til tölt -lørdage, den 5. maj, 2. juni og 23. juni

For dig, som har et ønske om en biomekanisk god tölt på en villig og tilpas hest i god mental balance - både gangsatte og ikke gangsatte heste er velkomne.

Undervisningen vil både være praktisk og teoretisk. Alle rider 2 lektioner pr. kursusdag, både individuelt og 2 og 2. Vi kommer omkring alle elementer af god ridning og forudsætningen for god tölt - hestens indlæring, hestens krop, rytterens krop og hvad der er vigtigt for dig som rytter. Hver kursus dag tilrettelægges individuelt for hver ekvipage og der er er plads til alle, uafhængig af om I allerede tölter derudaf, eller hesten endnu ikke helt har fundet knappen til tölt. Vi kommer til at arbejde rigtig meget med hestens øvrige gangarter, for at forbedre hestens funktion i kroppen, så den kan bære sig selv i en sund og lækker tölt.

Praktiske informationer: Vi arbejder fra kl. 9.00 til 16.00 alle kursus dage (afhængigt af deltager antal), og slutter dagen af med evaluering og planlægning af træningen hjemme. Kurset holdes hos Dagmars Hestetræning, Dalbyvej 2, 8781 Stenderup Det er muligt at deltage lørdag den 5. maj, 2. juni og 23. juni - alle dage eller på enkelt dage. Der er mulighed for at hestene kan gå på fold - enkelte i boks, når du ikke selv rider.  Og der er mulighed for at hesten kan overnatte fra fredag til lørdag for de som kommer langvejsfra. Du sørger selv for forplejning i løbet af dagen - der vil være kaffe/te i stalden til fri afbenyttelse. Pris pr. kursus dag er 850 kr. Samlet pris for alle tre dage er 2.200 kr. Pris for deltagelse uden hest er 300 kr. pr. dag.

Tilmelding foregår via mail til kursus@dagmarshestetraening.dk Der er plads til 6 deltagere med hest - først til mølle.

Springdag for islandske heste - den 3. juni hos Dagmars Hestetræning

Så er det endelig lykkes at kalendersætte en Springdag for islandske heste derhjemme.

Dagen er for dig, der ønsker at komme godt i gang med springning af din islandske hest eller dig som allerede springer, og har et ønske om at forbedre hestens teknik, adfærd, mod eller måske bare komme et skridt videre med springningen.

Vi vil arbejde med det grundlæggende for god springning - hestens balance, brug af overlinie og hvordan du hjælper hesten bedst muligt hen til, og over springet.

Undervisningen vil bestå af både en smule teori og undervisning individuelt og på små hold. Undervisningen tager udgangspunkt i, hvad du og din hest kan sammen og der er således plads til alle, både øvede og uøvede spring ekvipager. Vi arbejder fra 9-16 og der er plads til maks 6 deltagere denne dag.

Ved at deltage får du:

 • redskaber til at skabe ro og flow i springningen
 • hjælp til hvad din hest har brug for, for at blive bedre over springene
 • indblik i, hvordan springning kan være med til at forbedre hestens funktion i kroppen og dermed bedre gangarter
 • springglæde og mod hos både hest og rytter

Praktiske informationer: Kurset foregår hos Dagmars Hestetræning, Dalbyvej 2, 8781 Stenderup (mellem Horsens og Vejle) Prisen for hele dagen med teori og to lektioner med egen hest er 650 kr. Pris for deltagelse uden hest er 300 kr. Du medbringer selv hø og forplejning til dig selv. Der er enkelte bokse, som kan lejes for 100 kr. og der er mulighed for at opsætte en lille fold Tilmelding foregår via mail til kursus@dagmarshestetraening.dk - først til mølle.